Den aktuella bilen samt bucklan på bilens motorhuv som uppstod i samband med att 27-åringen körde på kvinnan. Foto: Polisens förundersökning

Körde på ex-sambon med bil – åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 27-årig man åtalas nu för försök till mord på sin tidigare sambo, sedan han i april i år kört på henne med sin bil i centrala Olofström. Ett vittne till händelsen säger att föraren tryckte på gasen innan han styrde bilen rakt mot kvinnan.

Av förundersökningen framgår att kvinna levde i skräck för sin tidigare man, att han vid två tillfällen dömts för fängelse för att ha misshandlat henne och att han vid upprepade tillfällen uttryckt att han tänkte döda henne och att han var beredd att ta ett långt fängelsestraff.

Den 6 april i år var ex-sambon på väg att hämta upp en väninna i Olofström när den tidigare maken tillsammans med en kamrat dök upp i en bil bakom henne.

Olofström

När hon gick ut för att prata med männen ska hennes tidigare sambo ha varvat och gasat bilen och kört den rakt på henne.

Vid kollisionen flög kvinnan upp i luften, landade på motorhuven och sedan ett par meter från bilen.

Hon fick skador i ansikte och på hals och åklagaren menar att det var 27-åringen avsikt att döda henne.

Själv nekar han till brott och menar att han bara var ute för att tanka bilen.

Han menar också att hastigheten var låg och att han blev överraskad över att kvinnan plötsligt dök upp intill hans bil.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Olofström

Mer i ämnet