Försvarsadvokat Filip Rydell ser anledning att överklaga domen mot mannen i Idafallet. Foto: SVT/Advokatbyrån Werner

Försvararen: ”Finns anledning att överklaga”

Uppdaterad
Publicerad

Mannen i 20-årsåldern dömdes under torsdagen för grovt ocker efter att i flera månaders tid ha pressat Ida Haglö i Karlskrona på flera hundra tusen kronor. Nu överväger hans försvarsadvokat att överklaga domen.

Mannen, som är en tidigare ledare på Panncentralen i Karlskrona, dömdes i går för grovt ocker till villkorlig dom och dagsböter. Dessutom ska mannen betala tillbaka drygt 327 000 kronor till Ida Haglö, vars sparkonto länsades på närmare 400 000 kronor.

Mannens försvarsadvokat Filip Rydell anser att tingsrätten tagit hänsyn till mycket av det de framfört under förhandlingarna, men att hans klient inte håller med om domslutet.

– Vi tycker det saknas underlag för att säga att han är skyldig till det totala beloppet. Min klient har inte krävt utan anser att han fått pengar som gåvor. Det finns anledning att överväga om vi ska överklaga, säger han.

”Varit påfrestande”

Rydell anser att det finns anledning att överklaga tingsrättens dom till högre instans. Men det som gör att beslutet inte är fattat än är att mannen har upplevt rättsprocessen som mycket påfrestande.

– Man måste väga in all den uppmärksamhet detta har fått. Han är ung och detta är någonting som han har fått leva med ganska lång tid. Det har varit mycket påfrestande för min klient.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Granskningen av Panncentralen

Mer i ämnet