Advokat Thomas Martinson försvarar en av de misstänkta Blekingekrögarna. Arkivbild. Foto: SVT

Försvarsadvokaten: ”Min klient har mått förbannat dåligt”

Publicerad

I snart ett år har Blekingekrögaren suttit häktad, misstänkt för ett av landets största narkotikamål. Tillsammans med sin kollega misstänks han ha framställt hundratals kilo amfetamin i ett restaurangkök i Blekinge och sålt vidare, ett brott han konsekvent nekat till.
– Och det kommer han fortsätta att göra under huvudförhandlingen, säger Thomas Martinson, mannens försvarsadvokat.

De två Blekingekrögarna greps på ett hotellrum i Stockholm i början av maj förra året. Polisen hade kommit dem på spåren när de dykt upp under spaningarna mot en misstänkt storlangare i huvudstaden. Vid en husrannsakan i krögarnas restaurangkök gjordes stora fynd av amfetamin, och tydliga spår av en omfattande amfetamintillverkning.

En av Blekingekrögarna har i förhör menat att de försökte framställa miljövänligt tvättmedel till ett tv-program, och nekar bestämt till att ha något att göra med narkotikaframställning.

– Det har ju varit hans genomgående inställning under förundersökningens gång. Jag har inte pratat med min klient om hur vi ställer oss till stämningsansökan, men jag skulle väl tro att den inställningen inte har ändrats, säger Thomas Martinson, krögarens försvarsadvokat.

Frihetsberövad ett år

Under året som gått har mannen suttit häktad på olika platser i Sverige, och enligt försvarsadvokaten har det varit ett tufft år.

– Min klient har mått förbannat dåligt, rent ut sagt. Han är tidigare ostraffad och har aldrig suttit inlåst. Hela hans sociala liv har slagits i kras av de här misstankarna. Men nu har väl måendet stabiliserats något tror jag.

Mannen misstänks på flera punkter för synnerligen grovt narkotikabrott, ett brott som kan ge fängelse i upp till 10 år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Misstänkt knarkfabrik

Mer i ämnet