Kenan Aktaran och Raperin Sersap tycker att det är både bra och dåligt att skolan delvis kommer att fortsätta med distansundervisning. Foto: Towe Olsson/SVT

Eleverna om fortsatta distansundervisningen: ”Det är både bra och dåligt”

Uppdaterad
Publicerad

Länets gymnasie- och högstadieelever ska fortsätta att kombinera distansundervisning med undervisning på plats i skolorna. Det beslutet fattades av samtliga Blekingekommuner i dag.

Beslutet kan gälla terminen ut, på grund av smittspridningen.

Region Blekinges smittskyddsläkare säger i ett pressmeddelande att han anser att det är för tidigt att gå tillbaka till 100 procent närundervisning.

– Med tanke på den fortsatt omfattande smittspridningen av covid-19 i länet är det för tidigt att återgå till 100 procent närundervisning. För att ge skolorna möjlighet till lokala anpassningar för att kunna skapa en coronasäker miljö för elever och lärare, rekommenderar Smittskydd Blekinge fortsatt begränsning av närundervisningen med upp till 2/3 av tiden på både högstadie- och gymnasienivå, säger smittskyddsläkare Bengt Wittesjö.

Corona i Blekinge

Preliminärt beräknas restriktionerna gälla fram till och med terminsslutet. Samtliga kommuner i länet har valt att följa de nya rekommendationerna.

Så tycker eleverna

SVT Nyheter Blekinge har pratat med flera elever som tycker att beslutet är både bra och dåligt.

– Det är bra för att minska smittspridningen. Samtidigt är det inte bra att sitta hemma, man behöver komma ut, säger Kenan Aktaran, sjundeklassare i Karlshamn.

– Det är min sista termin i nian så jag kan inte få de betyg som jag kanske strävar efter, säger Amelie Danielsson, niondeklassare i Asarum.

I videoklippet ovan berättar fler elever vad de tycker om beslutet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet