Fortsatt ovisst – L velar om framtida styret

Uppdaterad
Publicerad

Liberalerna tycks nu på egen hand avgöra hur Karlskrona ska styras de kommande fyra åren. Men partiets möte på måndagskvällen gav inget svar – partiet vacklar fortfarande i frågan om vilket koalition som får leda kommunen.

Det är alltjämt osäkert om Karlskrona ska styras i en alliansminoritet eller en S-ledd blocköverskridande koalition. Centerpartiet meddelade redan under förra veckan att partiets huvudspår är ett fortsatt S-samarbete i syfte att hitta ett bredare styre och när partiets fullmäktigegrupp träffades i går diskuterades frågan på nytt:

– Vi står fast vid det vi tidigare sagt, att vi vill hitta en stabil och bra lösning för Karlskronas framtid. Vi är inte intresserade av en svag minoritet eller stöd av Sverigedemokraterna, säger partiets kretsordförande Ingrid Hermansson.

C kan avgöra

Avgörandet vilar nu hos ett splittrat Liberalerna som fortsätter att hålla båda dörrarna öppna. Partiets medlemmar träffades för att diskutera frågan under måndagen.

– Partiet har gett mig ett öppet mandat att förhandla fram den bästa lösningen för liberal politik, säger kommunalrådet Börje Dovstad (L).

Det betyder vidare förhandlingar med båda de politiska erbjudanden som just nu finns på partiets bord.

Enligt Börje Dovstad blir Centerpartiets hållning viktig för Liberalernas beslut.

– Om centern inte vill vara med i alliansen, så finns det ingen allians. Vi avvaktar nu definitivt besked, säger Börje Dovstad. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.