Åklagaren ska inleda en förundersökning mot de poliser som vid pridefesten omhändertog en man i Karlskrona. Misstankarna gäller ofredande och misshandel. Foto: TT/Arkiv

Förundersökning inledd mot poliser efter Prideingripande

Uppdaterad
Publicerad

En förundersökning gällande ofredande har nu inletts efter incidenten under Karlskrona Pride i mitten av augusti. Misstankarna riktas mot de poliser som omhändertog en man efter en pridefest – en händelse som också fick konsekvensen att festivalens båtparad ställdes in.

Dagen innan den tänkta båtparaden, som skulle avsluta prideveckan, meddelade Karlskrona Prides ledning att man ställer in. Anledningen sas då vara en incident med polisen under en pridefest.

I dag har åklagaren beslutat att inleda en förundersökning mot de poliser som vid den aktuella festen omhändertog en man. Det rapporterar P4 Blekinge. Misstankarna gäller ofredande och misshandel.

Enligt uppgifter till Sveriges radio kommer polisen i nuläget inte vidta några åtgärder mot de misstänkta poliserna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.