Se bilder från branden och hör räddningschefen i klippet ovan. Foto: Björn Hansson, Linslusfoto

Loppislokal i Rödeby förstördes – utreds som grov mordbrand

Uppdaterad
Publicerad

Det har brunnit i en loppislokal vid Kassabron i Rödeby utanför Karlskrona och polisen utreder händelsen som mordbrand efter att byggnaden totalförstörts. På grund av av brandröken kallades vid lunch barn hem från en närliggande förskola.

Larmet om branden inkom till SOS Alarm vid klockan 11 på fredagsförmiddagen.

Enligt polisen handlade det om en fullt utvecklad brand men inga personer ska vara kvar i lokalen, enligt de första uppgifterna.

Fokus på omkringliggande byggnader

Räddningstjänstens fokus låg på att rädda intilliggande byggnader och att se till att branden inte spred sig.

– Byggnaderna är utom fara nu. Det kommer sannolikt att vara en mindre brand under många timmar till. Så vi bevakar kontinuerligt ett tag framöver, säger Jörgen Persson, räddningschef i beredskap, till SVT vid 12-tiden. 

Kommer att utredas

Branden påverkade ett närliggande tågspår och tågtrafiken stoppades mellan Holmsjö och Bergåsa efter att polisen begärt trafikstopp.

Strax innan klockan 13 meddelade polisen att man var färdiga på platsen, och att branden kommer att utredas.

– Grov mordbrand är rubriceringen och då gör man generellt en bedömning av vad det kan ha lett till. Det handlar om värden, vad som hotats och om människor varit i fara. Det blev en totalskada på byggnaden som blev övertänd, säger Rickard Lundqvist på polisen.

Foto: Linslusfoto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.