Fem personer sitter anhållna misstänkta för mordförsök efter helgens bråk i Olofström. I morgon väntas åklagare John Dagnevik ta beslut om de fem, fyra män och en kvinna, ska begäras häktade. Foto: TT/SVT

Fem misstänkta för mordförsök efter blodig uppgörelse

Publicerad

Ett bråk i Olofström spårade i helgen ur, där ett slagsmål på en parkeringsplats slutade med en brutal knivattack i en villa senare samma kväll. Fem personer nu sitter anhållna misstänkta för mordförsök.

Polisens bild av vad som föranledde det våldsamma bråket i söndags natt har nu klarnat, sedan de misstänkta kunnat förhöras. Åklagare John Dagnevik har delgivet samtliga fem inblandade misstanke om mordförsök – tre av dem bröt sig på natten in i en villa som tillhör den fjärde misstänkte. En femte person – en kvinna – väntade i en bil utanför fastigheten.

Inkräktarna ska enligt uppgift till SVT Nyheter Blekinge tagit sig till bostaden i Olofström för att göra upp efter en incident tidigare på söndagskvällen.

I samband med den händelsen ska villaägaren ha slagit ner två personer – varav en fick svåra käkskador.

Att den nu mordmisstänkte villägaren senare blev uppsökt i bostaden av tre män tros ha varit en hämndaktion.

– Det är en mycket allvarlig händelse, från båda parters sida.

Använde jaktkniv

I villan ska bråket tagit ny fart. Inkräktarna var beväpnade med en yxa som svingades mot villaägaren, som själv plockade fram en större jaktkniv som en av de objudna gästerna upprepade gånger höggs i bröstet med.

– Den som först blev angripen i sin bostad blev ju också själv en angripare och utdelade livhotande våld med kniven, säger John Dagnevik.

Offret från knivattacken vårdas fortfarande på sjukhus.

Samtliga fem sitter sedan i söndags anhållna för bland annat grovt olaga intrång, grov misshandel och grovt olaga hot men under tisdagen skärpte åklagaren rubriceringen till mordförsök gällande samtliga.

I morgon väntas åklagaren ta ställning i häktesfrågan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer