Nyheten om vd:n som stoppade ett inbrott genom att hissa upp tjuvarna med en gaffeltruck fick stor spridning. Foto: Montage: SVT Design

Gaffeltrucks-vd:n efter hjältedådet: ”Fått beröm från hela landet”

Uppdaterad
Publicerad

Efter fredagens inbrottsförsök och efterföljande gaffeltrucksjakt har Eric Ullström, vd på Montex, fått massiv uppmärksamhet.

– Det har varit helt enormt, säger han till SVT Nyheter Blekinge.

Tjuvarna valde uppenbarligen helt fel företag att begå inbrott hos. Det som började med ett flyktförsök slutade med en gaffeltrucksjakt och en luftfärd, efter att vd:n på företaget tillsammans med en kollega lyckats lyfta upp flyktbilen flera meter i luften – med tjuvarna kvar inuti.

Nyheten spreds som en löpeld över landet och fick stor uppmärksamhet under helgen. Och hos Eric Ullström har telefonen gått varm.

– Det har varit en enorm positiv feedback från allmänheten. Jag har aldrig varit med om något liknande. Det är jättemånga som ringer och mejlar och öser beröm över vårt agerande, säger han.

Hur känns du när det har gått några dagar?

– Det känns jättekul. Kompisar och vänner från 30-40 år tillbaks i tiden har hört av sig och berömt insatsen.

De två tjuvarna fick lugnt stanna kvar i bilen, tills polisen kom och hämtade dem.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.