En man har med kniv förstört på flera ställen i vänthallen på Karlshamns resecentrum. Foto: SVT/Polisens förundersökningsprotokoll

Gick bärsärkagång på resecentrum – förstörde väntsalen med kniv

Uppdaterad
Publicerad

En man åtalas nu för att ha gått bärsärkagång på Karlshamns resecentrum. Han har med en kniv skurit och huggit sönder bänkar, bord och dörrar i lokalen. Reparationskostnaderna blev närmare 80 000 kronor.

Det var i maj som den 24-årige mannen befann sig inne i väntsalen på stationen. Förutom att ha använt sig av en kniv för att förstöra inredningen har han även slitit loss fodret runt en dörr med händerna.

Fångades på film

Kostnaden för att åtgärda skadorna har beräknats till drygt 80 000 kronor, något som fastighetsägaren kräver skadestånd för.

En övervakningsfilm har fångat mannens agerande vilken åklagaren har använt som bevismaterial. 24-åringen åtalas nu för skadegörelse samt brott mot knivlagen. Mannen förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.