Folk flockades kring den nya korvrestaurangen i Hällevik. Foto: SVT

Hällevik får korvrestaurang

Uppdaterad
Publicerad

Korvkiosken i Hällevik har varit stängd i sju år, men ikväll öppnar 11-åringarna Moa Jakobsson och Emil Edvardsson en korvrestaurang här tillsammans med kändiskocken Niklas Ekstedt.

Detta ska dessutom bli ett avsnitt av Niklas Ekstedts nya serie för barn ”Vår restaurang” där han träffar olika barn och hjälper dem öppna en liten restaurang för en kväll.

Stolta

Det är inte utan att 11-åringarna Moa Jakobsson och Emil Edvardsson från Hällevik är stolta över att vara med.

– Det är mycket jobb men det är jätteroligt. Vi har aldrig lagat mat åt så här många förut, men vi har ju Niklas som hjälper oss, säger Emil Edvardsson.

– Dessutom är det kul att se hur man gör ett tv-program, fortsätter han.

Bjudit alla

Barnen har bjudit in alla sina klasskompisar och nästan alla de känner. Tanken är att de ska servera cirka hundra personer korv ikväll.

– Alla är hjärtligt välkomna, vi hoppas det kommer många! säger Moa Jakobsson.

– Vi ska servera korv och mos med olika tillbehör som vi har gjort själva tillsammans med Niklas, berättar Emil Edvardsson.

Niklas Ekstedt har tidigare gjort tv-serien ”Överraskningen” där han hjälpte barn att överraska någon de tyckte om med en middag.

– Det är jätteroligt att jobba med barn, det ger sådan positiv energi, säger Niklas Ekstedt.

Mycket jobb

Och den världsberömde kocken trivdes i Hällevik.

– Jag trodde först att barnen kanske ville göra någonting i hamnen här, med rökt fisk och så. Som utomstående tycker man ju den är det vackraste. Men de ville då öppna det här gamla gatuköket istället, så det var ju kul! säger Niklas med ett skratt.

Och att öppna ett gatukök som varit stängt i sju år innebär förstås en massa jobb med städning och röjning.

– Ja, det är nog det svåraste vi gjort hittills, men vi kommer hinna. Barnen är så duktiga! avslutar Niklas Ekstedt.

Tv-programmet från Hällevik kommer att sändas i januari på SVT:s Barnkanalen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.