Istället för Hasslöfestival anordnade hasslöbon Patric Ogenblad musik i sin trädgård under lördagen – hör mer i klippet ovan. Foto: SVT

Musik och firande på Hasslö – trots inställd festival

Uppdaterad
Publicerad

I helgen skulle det varit Hasslöfestival i Karlskrona – något som fick ställas in på grund av virusutbrottet. För att trots detta få lite festivalstämming har hasslöbon Patric Ogenblad satt upp en scen i sin trädgård, där flera lokala musiker spelar under lördagen.

I år skulle det blivit det 21:e året som Hasslöfestivalen anordnades men liksom många andra festivaler fick den ställas in i år på grund av coronaviruset.

Helgen har kommit att bli en viktig tradition för hasslöborna och därför anordnade Patric Ogenblad en coronaanpassad festival i miniformat i sin trädgård under lördagen.

Corona i Blekinge

– Jag har varit väldigt tydlig med vad som gäller. Vi har ordnat med handsprit och placerat ut borden så att folk inte ska beblanda sig för mycket, säger Patric Ogenbland, hasslöbo.

I klippet ovan kan du se mer av Patric Ogenblads alternativa Hasslöfestival i hans trädgård.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet