Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kamal Jalal Alomari har bott i sitt radhus i Listerby i fyra års tid. Han har fått låna skor av en granne och bor nu på hotell i Ronneby, sedan elden förstörde hans hem. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Han räddade livet på sin granne – branden tog deras hem

Uppdaterad
Publicerad

När han såg att folk ringde på kvinnans dörr men ingen öppnade, beslutade han sig för att bryta upp dörren och ta sig in för att rädda sin granne från branden.
– Vem som helst hade kunnat göra samma som jag gjorde, säger Kamal.

Det har gått två dagar sedan Kamal Jalal Alomari vaknade av att det rök från hans datorladdare. Det började brinna och det första han tänker är att han måste ta sig ut för att se hur det är med hans grannar.

– Om jag hade velat hade jag kunnat tänka på att ta mina bilnycklar eller mina blommor, menar han.

Krossade fönstret i ytterdörren

Han gjorde en insats för att rädda sin granne – som är en äldre kvinna. Han såg att folk ringde på dörren men det var ingen som öppnade. Då krossade han fönstret i ytterdörren för att få upp den och sedan bar han ut kvinnan.

Utan hans insats hade hon kunnat brinna inne.

– Vem som helst hade kunnat göra samma som samma som jag gjorde, menar Kamal Jalal Alomari.

Bor på hotell

Kamal Jalal Alomari har bott i sitt radhus i Listerby i fyra års tid. Men allt han har nu är ett par blodiga joggingbyxor och en bil, som han inte har någon nyckel till då den förstördes i branden. Han har fått låna skor av en granne och bor nu på hotell i Ronneby.

Han vänder sig om och ser på de rester som finns kvar av hans tidigare hem. Han vet inte hur det kommer att bli för honom nu, och var han kan hitta en ny bostad.

– Jag trodde aldrig det skulle bli så här. En mardröm är det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer