Foto: Johan Tillström

Han simmade med hundratals sälar

Uppdaterad
Publicerad

När Johan Tillström från Växjö och hans kompisar dök vid Utklippan i Karlskrona skärgård under söndagen fick de trevligt sällskap. Flera hundra sälar simmade runt deras fötter.

Johan Tillström och dykargänget fick gott om fina bilder på sina följeslagare.

– Det är väl alltid mycket säl där ute men vi hade lite extra tur med vattnet och de var lite extra nyfikna den dagen, säger Johan Tillström.

– Det var ett par hundra sälar kring klipporna och i vattnet och det var inte många minuter som det inte var någon säl runtomkring oss.

Hur kändes det?

– Det var jättekul faktiskt. Det finns inte så mycket stora saker man kan dyka på i Sverige utan mest småfiske. Det är häftigt att de är så stora djur och att de har något form av samspel med en, säger Johan Tillström.

Johan Tillström började dyka 2010 i Egypten och fortsatte sedan att dyka i Sverige 2012. Sedan dess har han mest dykt i nordiska vatten, mycket i Sverige och i Norge. Han är även varit en hel del i Karlskrona och Blekinge men att dyka med säl var första gången.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.