Foto: RF-SISU Blekinge

Han tar över som distriktsidrottschef i Blekinge

Publicerad

Från vetenskap till idrott går nu Mathias Roos – som tar över som distriktsidrottschef i Blekinge. Han lämnar därmed jobbet som vd för Kreativum i Karlshamn.

Mathias Roos har sedan tre år tillbaka varit vd på Kreativum och har innan dess arbetat med regional utveckling på Region Blekinge.

− Det var idrotten som förde mig till Blekinge för exakt 20 år sedan och jag är glad att jag nu får möjligheten till ett helt nytt steg inom ett område som står mig så nära, säger Mathias Roos i ett pressmeddelande.

Han efterträder Patric Nilsson och tar över rollen som distriktsidrottschef i oktober.

– Det viktigaste på kort sikt är definitivt återstarten efter pandemin, där fokus måste ligga på att aktiva och ledare fortsätter med sin idrott samtidigt som nya rekryteras. Det som behövs i återstarten är även exakt samma viktiga attraktionskrafter som behövs i idrottsrörelsen på längre sikt, säger han.

Mathias Roos har själv en bakgrund inom basket och handboll i Helsingfors och flyttade till Karlskrona som 19-åring för att satsa på handboll i IFK Karlskrona.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.