Ola Thomasson surfar sommar som vinter. Foto: SVT

Ola kitesurfar året runt – vill sätta Blekinge på ”kite-kartan”

Uppdaterad
Publicerad

Det är en grå och disig marsdag. Vinden blåser tio meter per sekund och det är bara fyra grader i det böljande havet. Men det är inget som hindrar kitesurfaren Ola Thomasson från att ge sig ut med sin bräda och drake.

Många kanske förknippar just vattensport med sommaren och värmen, men ute vid Torhamns Udde kitesurfas det året om. 

– Ja, säsongen är året om, så länge det inte är is. Ibland på helgerna kan vi vara flera stycken här, säger Ola Thomasson. 

Trots att det under vintern är kyligt i både hav och på land tycker inte Ola Thomasson att det känns särskilt kallt tack vare all utrustning. Det går att välja mellan torrdräkt eller våtdräkt. Till det har Ola Thomasson skor, jacka, handskar och huva som värmer en hel del.

Vill sätta Blekinge på ”kite-kartan”

Ola Thomasson berättar att det i Blekinge finns många smultronställen som lämpar sig bra för kitesurfing. Torhamns Udde är ett av dem, men han rekommenderar också att ge sig ut med båt och surfa bland öarna. 

– Där är det helt magiskt. Jag vill sätta Blekinge på ”kitekartan”, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.