Tobias Karlsson från Karlskrona har avslutat sin karriär men hyllas på lördagen med en särskild avskedsmatch. Foto: SVT/Stina Sandström

Handbollsstjärnan avslutar karriären – hyllas med avskedsmatch

Uppdaterad
Publicerad

Handbollspelaren och före detta landslagskaptenen Tobias Karlsson har avslutat sin proffskarriär och flyttat tillbaka till Karlskrona. Men i helgen är han tillbaka i Tyskland för att spela i en särskild hyllningsmatch som anordnats för att att avtacka handbollsstjärnan.

– Det känns enormt stort, säger han.

Tobias Karlsson från Karlskrona har bland annat spelat 180 landskamper, varit med och tagit Sverige till ett OS-silver och i början av sommaren avslutade han sin mångåriga karriär med att vinna den tyska handbollsligan.

Under lördagen hyllas han i en särskild avskedsmatch som hålls i Flensburg i Tyskland där han spelat de senaste tio åren.

Karlskrona

– Jag är väldigt glad och tacksam. Det känns som ett härligt sett att få sätta punkt för hela handbollskarriären, säger han.

Kämpar för hbtq-rättigheter

Under den senare delen av sin karriär har handbollsstjärnan också arbetat för människors lika värde och varit tydlig i sina åsikter kring hbtq-rättigheter.

Inför lördagens match har han specialbeställt särskilda matchtröjor som kommer uppmärksamma detta. 

– Jag vill inte avslöja hur de kommer se ut än. Men det kommer märkas tydligt vad som har präglat mig, säger Tobias Karlsson.

Tobias Karlsson avslutade sin karriär med att vinna tyska handbollsligan med sitt lag Flensburg. Foto: TT

Flyttat till Karlskrona

Nu när Tobias Karlsson avslutat sin karriär har han flyttat tillbaka till Karlskrona men han kommer inte helt hålla sig borta från handbollen. Han kommer att ingå i HIF Karlskronas sportgrupp och kommer arbeta för att ge laget de bästa förutsättningarna för att lyckas.

– Det känns jättekul och jag ser fram emot det väldigt mycket. Det blir en helt annan utmaning och väldigt spännande, säger han. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlskrona

Mer i ämnet