Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Hans figurer blir en bok

Uppdaterad
Publicerad

Micke Gunnarsson är en av Blekinges mest kända bloggare och föreläsare om barn, relationer och utbildning.
Och snart är han aktuell med en bok med tecknade figurer som kom till av en slump – men blev en succé i sociala medier och spreds över landet.

Han är barnskötare i grunden man har de senaste åren blivit en mycket populär bloggare och föreläsare i hela Sverige, men även utomlands, om förhållandet till våra barn och oss själva.

”Folk började höra av sig”

Hans blogg läses av tusentals människor varje dag och för drygt ett år sen började han rita en liten figur på en post-it lapp när han och hans son åt frukost.

Ritandet blev en vana och han sedan la för skojs skull ut dem i sociala medier.

– Det började delas väldigt mycket och sedan började folk höra av sig. Lärare och kuratorer, till exempel, som ville använda figurerna i samtal med barn och unga, berättar Micke Gunnarsson.

Blir bok

Efter det har det kommit en figur varje morgon och nu har det blivit 320 stycken av dem i ritblocken. I maj sammanställs några av dem till en bok.

Micke Gunnarsson hade aldrig väntat sig att de skulle bli så populära men han har en teori om varför.

– Jag tror att det är mycket hjärta och de mjuka sakerna som gör dem populära. Vi lever i ett samhälle som är ganska mycket prestationsinriktat och det är mycket som snurrar i våra huvuden. Jag riktar mig mer åt våra hjärtan i det jag vill dela med mig av, säger Micke Gunnarsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer