Kommunens information om sista datum för att överklaga var fel och Sajjad Rashid fick därför avslag när han ville överklaga ett politiskt beslut. Foto: SVT

Sajjad fick avslag på grund av kommunens misstag

Uppdaterad
Publicerad

När Sajjad Rashid skulle överklaga Ronnebypolitikernas arvoden fick han avslag. Han fick besked om att han överklagat för sent när det i själva verket visade sig att det stod fel datum på kommunens hemsida.

I mer än ett år har kommunen skrivit fel datum när det gäller hur länge man får lov att överklaga ett beslut. Felet berodde på att datorerna varit felprogrammerade.

– Det är ett missförstånd som skett där vi skrivit rätt information längst upp i hemsidan, men även fel datum lite längre ner, säger Ronnebys kommunjurist Mathias Kågell.

Misstagen korrigerade

I stället för specifika datum på Ronneby kommuns hemsida lyder nu texten: ”kan överklagas tre veckor framöver”. Men för Sajjad Rashid kom beskedet om att han varit för sent ute som ett chock och han är missnöjd med att kommunen inte kan hjälpa honom trots att det var deras fel.

– Vi har aldrig haft detta problemet tidigare. Hade Sajjad överklagat tidigare hade vi inte haft detta problemet heller, säger Mathias Kågell.

Men Sajjad Rashid förstår inte argumentet.

– Även om jag överklagade de sista dagarna så gjorde jag det fortfarande i tid. Jag förstår inte varför man inte skulle kunna göra det, säger han.

Har överklagat igen

Nu tänker Sajjad Rashid gå vidare till nästa instans för att få sin sak prövad. Han har överklagat till kammarrätten i hopp om att få rätt.

– Det är ju bra att det är korrigerat, men det hjälper inte mitt fall. Jag vill få min rättvisa. Jag hoppas att kammarrätten kommer ta hänsyn till missen kommunen gjort, säger Sajjad Rashid.

Se klippet ovan för att höra Sajjad Rashid berätta om sitt fall.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.