Hantverkarens medhjälpare satte fast fakturorna med kniv. Foto: Ur polisens förundersökning

Hantverkare hotade kunder – två åtalas

Uppdaterad
Publicerad

En företagare i Karlskrona åtalas nu för att vid ett flertal tillfällen ha hotat två kunder efter en konflikt om betalning. Även en medhjälpare till företagaren åtalas, för att ha satt fast fakturor med kniv på kundernas ytterdörr.

Hantverkaren ansåg att paret inte hade betalat tillräckligt för de utförda renoveringsjobben i parets bostad. Det ledde till att han vid ett flertal tillfällen uttalade hot över telefon, samt även tog sig till parets hem ett flertal gånger tillsammans med en medhjälpare. Där ska de under en längre tid ha försökt komma in i huset, samt även satt upp fakturor på ytterdörren med en kniv.

Till grund för åtalet ligger bland annat inspelningar av telefonsamtal från Karlskrona-företagaren, där han bland annat hörs säga ”spelar ingen roll vilket jävla kontaktförbud ni söker, jag ska jaga er i hela jävla världen tills ni har betalat era fakturor” och ”om inte du betalar så behöver du aldrig tänka på någon pension eller någonting, för du är död din jävel”.

Nu åtalas de två männen för olaga hot. Båda förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.