Foto: SVT

I Hällaryd andas hela byn fotboll

Uppdaterad
Publicerad

Hällaryd IF:s damlag har gjort raketkarriär och på tre år gått från spel i division fyra till division 1. Men det är inte bara spelarna som gläds framgångarna. Hela byn andas fotboll.

Hällaryd är en liten by utanför Karlshamn med bara drygt 600 invånare. Trots det är ett hundratal engagerade i fotbollsföreningen.

– Jag skulle inte kunnat tänka mig något annat. Det här är mitt andra hem, säger Tommy Eriksson som bott hela sitt liv i Hällaryd och aktiv i föreningen nästintill lika länge.

”Är som en en familj”

Hällaryds IF:s hemmaplan Klockarebacken är en naturlig samlingsplats i byn. Hit dras unga som gamla för att titta på fotboll.

– Jag kör upp till klubbstugan nästan en gång i veckan för att snacka lite, säger bybon Kenneth Nilsson.

De senaste åren har fotbollsklubben skördat fina framgångar. Bäst har det gått för damlaget som på bara tre års tid gått från spel i division 4 till division 1. Men det är inte bara laget som gläds åt framgångarna.

– Det är som en familj. Även om man inte är med och spelar så är man en del av framgångarna, säger fotbollspelaren Sanna Stensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.