Femton dagar gamla väger de två ungarna bara runt 40 gram. Foto: SVT

Här är de nykläckta trubbnoskrokodilerna – nu ska de namnges

Uppdaterad
Publicerad

De två trubbnoskrokodilerna Baby och Blyger har blivit föräldrar. För två veckor sedan kläcktes två ungar på Blekinge Exotiska Värld i Karlshamn. I helgen har besökare fått vara med och namnge dem.

Trubbnoskrokodilen härstammar från Afrika och är starkt utrotningshotad i sitt naturliga tillstånd. Därför var det extra roligt för Johannes Karlsson när deras två exemplar nyligen fick ungar.

– De föddes för femton dagar sedan, och väger i dag 39 och 44 gram. Vi tror att det är en hane och en hona, säger Johannes Karlsson, delägare till Blekinge Exotiska Värld.

Karlshamn
Foto: SVT

Under helgen har besökare fått möjligheten att vara med och namnge krokodilungarna, genom att lämna in förslag på namn. Zigge och Zelma, eller Arne och Alisa är fyra av förslagen som kommit in hittills.

– Vi har fått in ganska många förslag, och alla sticker ut på sitt sätt. Men vad det blir till sist bestämmer vi på måndag.

Mamman Baby hålls i ett separat terrarium, för att undvika att hon eller pappa Blyger äter upp ungarna. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Karlshamn

Mer i ämnet