Foto: Hjalmar Tell

Här är Karlskrona HK:s nya boss

Uppdaterad
Publicerad

Hon har bara varit på jobbet i knappt två veckor. Ändå är hon tydligt med vad som krävs för att ordna upp KHK:s ekonomi.

– Det funkar inte att dela ut gratisbiljetter, säger Charlotte Gustavsson, ny klubbdirektör i Karlskrona HK.

2014 blev Charlotte Gustavsson historisk. Den utbildade civilekonomen blev då den första kvinna någonsin att vara vd i en hockeyklubb i SHL.

Men bara efter tre månader kom ett stort bakslag för Gustavsson då hon fick beskedet att hon hade bröstcancer.

– Det var en chock, såklart. 34 år och det var en jättestor tumör. Jag tänkte: hjälp, ska jag dö nu? säger Charlotte Gustavsson.

– När man blev sjuk tänkte jag inte så mycket på framtida jobb och om jag skulle bli vd igen, i stället var det familjen som kom i första hand.

Värmländskan tog sig dock igenom den svåra cancerperioden och jobbade vidare på hockeyn.

– Karaktären ska man ju vara rädd om, så nu är jag tillbaka med hockeyn. Jag kom fram till att jag älskade att jobba på det här sättet och då ska man göra det, säger hon.

TV: Se intervjun med Charlotte Gustavsson

Tungt ekonomiskt

Karlskrona HK har det tungt ekonomiskt. Nu hoppas klubben på en vändpunkt med Charlotte Gustavsson längst fram vid rodret. Och hon har redan planer för hur KHK ska kunna vända röda siffror till svarta.

– Vi kan inte dela ut så mycket gratisbiljetter, det funkar inte, säger hon.

Också bitarna gällande mat och dryck i arenan behöver ses över.

– I nuläget har vi endast service för att serva kanske 3500 av de 5000 åskådare, vilket betyder att 1500 inte ens går ner från läktaren för att de inte orkar köa, förklarar Charlotte Gustavsson.

Nu ser hon fram emot att komma igång med arbetet i Karlskrona.

– Jag har varit ledig ett år och hittat vad som driver och motiverar mig. Det känns fantastiskt att få den här chansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.