Polisstationens reception stängs – polisiär närvaro ökar. Foto: SVT

Nu ökar polisen sin närvaro ute i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagen presenterade polisen och Olofströms kommun deras nya gemensamma satsning för att öka den polisiära närvaron.

På en presskonferens under tisdagen meddelade polisen att de valt att öka sin närvaro i kommunen. Receptionen till polisstationen i Olofström är bemannad fem timmar i veckan. Nu stängs den och ersätts med polisiär närvaro ute i samhället.

– Vi kommer ha en polis ute i samhället en gång i veckan för att se om vi kan möta invånarna på ett bättre sätt, säger lokalpolisområdeschefen Louise Englund.

Inte kopplat till tidigare händelser

Efter att polisens trygghetsmätning visat att Olofströmborna känner sig otrygga kom idén om att öka polisens närvaro. Under 2020 har polisen haft en del att göra i Olofström, bland annat med flera bränder. Men trots det säger polisen att det inte har med förändringen att göra.

– Vi hade bestämt detta innan 2020 startade. Nu blir vi mer effektiva med våra resurser, säger kommunpolisen George Nilsson.

Se klippet ovan för att höra om satsningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.