I klippet berättar SVT Nyheter Blekinges reporter om hur situationen ställdes på sin spets under hösten 2020, när de tre kirurgerna på avdelningen valde att säga upp sig. Foto: SVT

Här är turerna kring Kvinnokliniken i Karlskrona

Publicerad

Kvinnokliniken i Karlskrona har under flera år haft stora arbetsmiljöproblem med interna personalkonflikter. Nu står det klart att tre kirurger lämnar kliniken – och med dem möjligheten för Blekinges kvinnor att opereras för gynekologisk cancer. Här är turerna kring konflikten på Kvinnokliniken.

I klippet berättar SVT Nyheter Blekinges reporter om hur situationen ställdes på sin spets under hösten 2020, när de tre kirurgerna på avdelningen valde att säga upp sig.

Hälso- och sjukvårdsdirektör Kjell Ivarsson arbetade med att återanställa dem, men då hotade ytterligare 13 läkare säga upp sig. De menade att det var omöjligt för dem att jobba kvar om de tre kirurgerna också skulle göra det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.