Vid 19-tiden klev laget upp på scenen. Foto: SVT/Jerker Hagman

Här hyllas Mjällby av sölvesborgarna

Uppdaterad
Publicerad

Mjällby AIF vann superettan och säkrade en plats i allsvenskan. På torsdagskvällen hyllade supportrarna skrällaget och bragden under ett firande på Stortorget i Sölvesborg. – Det är riktigt roligt, och bra för Blekinge, säger Maria Gertsson, en av många som tog sig till Stortorget.

Det var i söndags som säsongen avslutades med matchen mot Varberg och triumfen var ett faktum. Under torsdagskvällen hyllades spelarna och ledarna under ett firande på Stortorget i Sölvesborg.

Mjällbys lagkapten David Löfquist. Foto: SVT/Jerker Hagman

Mjällbys lagkapten David Löfquist till SVT:

–  Det är roligt att komma hit ikväll till Sölvesborgarna som bryr sig om oss och vår framgång. Det är fantastiskt att så många sluter upp för att hylla oss.

Vad är nyckeln bakom den här framgången?

– Framförallt hårt jobb både på och utanför planen.

”Behövs i allsvenskan”

Stortorget i Sölvesborg började fyllas vid 17.30-tiden. Två som tog sig dit var Maria Gertsson och Åsa Bergheim.

– Det behövs ett lag i allsvenskan här nere, säger Maria till SVT:s reporter på plats.

– Jag är här för att fira Mjällby och framgångarna som varit under året. Det är oerhört roligt. Jag har hejat på Mjällby sedan jag var ett litet barn. Det betyder jättemycket, både för Sölvesborgs kommun och Mjällby som enskild klubb, säger Åsa.

Dante Nilsson och Maria Gertsson firade laget på Stortorget. Foto: SVT/Jerker Hagman

Firandet började klockan 18 och därefter togs pelare och ledare upp på scenen.

– Vi tror att många vill hylla Mjällby AIF för den fina prestation som de gjort. Att en så liten kommun som vi ändå har ett lag som kommer att spela i landets högsta serie nästa år är häftigt, säger Fredrik Olsson, fritidschef, i ett pressmeddelande.

Stortorget i Sölvesborg fylldes av supportrar. Foto: SVT/Jerker Hagman

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.