Lina Ottosson Bergman har lärt sig att gå på lina. Under fredagen uppträder hon för nära och kära tillsammans med sina lindansande kompisar Stella Locero och Amanda Lindman Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Här går Lina på lina – med sina cirkuskompisar

Uppdaterad
Publicerad

Under hela veckan har barnen i Ronneby fått prova på cirkuskonster. Under fredagen ska de nya kunskaperna visas upp inför publik. Lina Ottosson Bergman, 8, ska uppträda på lina med sina vänner Stella Locero och Amanda Lindman.

Det kan vara svårt att hålla balansen, men ändå är lina det roligaste de har fått prova på under de här dagarna, menar tjejerna.

– Vi gör det barfota och det kan göra lite ont, säger Stella Locero, åtta år.

– De lär sig snabbt och barnen är jättefina. Vi har lika roligt som de har, säger Pontus Wallin, som är en av cirkuspedagogerna på plats i Sporthallen i Ronneby.

Visar upp sina konster

I morgon ska barnen få visa sina nära och kära vad de har lärt sig under veckan.

– Från föräldrarna får vi höra att det är väldigt populärt. Att de pratar om det hemma, berättar Pontus Wallin.

Melvin Olsson, nio år, ska visa sina tricks med ringarna. Han har övat varje dag och har fått kläm på den rätta tekniken.

– Det är jätteroligt, säger han.

Se i klippet ovan

Melvin Olsson gillar att kasta med sina ringar, men tycker det är svårt att jonglera. Foto: Cajsa Bengtsson/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.