Det är ovanligt med tävlingar i beridet bågskytte i Sydsverige. Men i helgen arrangeras Blekinges första med deltagare från hela landet. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Här hålls Blekinges första tävling i den ovanliga sporten

Uppdaterad
Publicerad

Utanför Kallinge arrangeras det i helgen Blekinges första tävling i beridet bågskytte. Nu hoppas arrangörerna på en tradition varje år – och då med stor publik.

Det är ännu en ganska ovanlig sport men det arrangeras tävlingar längre upp i landet. Christine Karlsson, som både arrangerar tävlingen och tävlar själv, tycker det är skönt att inte behöva åka så långt.

”Jättefint här”

– Här är många gamla rävar men också en del nya.

En av nybörjarna är Liselotte Neumann som rest ner från Stockholm. Hon känner sig nöjd efter sin första tävling i den ovanliga sporten.

– Det är jättefint här, jättefina miljöer.

Vill satsa på tradition

Tanken var från början att kunna bjuda in en stor publik, men coronaviruset satte stopp för de planerna. Det var nära ögat att tävlingen inte kunde arrangeras, men med de 17 deltagare som tävlar så godkändes evenemanget.

– Om vi överlever detta, tänkte vi försöka få ihop två tävlingar nästa år. Så jag hoppas och tror att det blir en större grej av det till slut.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.