Har hamnat i blåsväder tidigare

Uppdaterad
Publicerad

SD-ledaren Christopher Larsson har även tidigare polisanmälts efter uttalanden i sociala medier. I december 2016 handlade det om mordhot mot en KD-politiker, där Larsson skrivit att ”skott kommer”.

Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona, Christopher Larsson har nu polisanmälts för hets mot folkgrupp efter att på Facebook skrivit ett inlägg om den nya minareten på Kungsmarken.

Och det är inte första gången som SD-ledaren kritiseras och polisanmäls för kontroversiella uttalanden i sociala medier.

Det finns flera exempel där Christopher Larsson skapat både bråk inom partiet och starka reaktioner från allmänheten.

Några uppmärksammade händelser är exempelvis när Larsson skrev att ”kriminella borde skickas till zoo” och liknade muslimer vid otvättade åsnor.

Och i december 2016 blev han också polisanmäld för mordhot, efter att ha kritiserat en insändare av KD-politikern Ann-Louise Trulsson, och bland annat skrivit att ”... men svar kommer.. (läs skott kommer)”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.