”Man fick ha hemmasemester så det är roligt om saker händer här” – Shahed Albaradan var en av de ungdomar som besökte den nya aktivitetsparken i Kungsmarken i helgen. Foto: SVT

Här kan barnen hemestra – ny aktivitetspark i Karlskrona

Publicerad

Skateboardåkning, basket och grafitti är några av de aktiviteter som nu finns i Kungsmarken i Karlskrona. Där har en ny aktivitetspark satts upp för barn och unga som är hemma under semesterperioden.

– Man fick ha hemmasemester så det är roligt om saker händer här, säger Shahed Albaradan, besökare.

Under coronapandemin är det fler som väljer att hemestra, det vill säga ha semestern på hemmaplan, samtidigt som många evenemang är inställda på grund av virusutbrottet.

Därför har Karlskrona kommun, tillsammans med Paraply Produktion och Panncentralen, satsat på en ny aktivitetspark i Kungsmarken. Via en lånebod kan barn och unga låna utrustning till att exempelvis åka skateboard, spela basket eller måla grafitti.

– Vi är i princip den ända mötesplatsen som har öppet nu och jag tror att det betyder allt för de här barnen att någonting händer här, säger Sebastian Chavez, proucent för barn och unga vid Panncentralen.

Skapar sommarjobb för unga

Den nya parken har dessutom skapat feriejobb för fler ungdomar i Karlskrona kommun.

– Det är väldigt kul och spännande att vara här. Det är kul för barnen att ha något att längta till eftersom allt är inställd, så barnen är jättetaggade över att vara här, säger Leoa Karim, feriejobbare.

Aktivitetsparken kommer finnas på plats till mitten av augusti och har öppet alla dagar i veckan.

Se mer av den nya aktivitetsparken och hör några barn och unga berätta vad de tycker om den i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.