Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Den nystartade föreningen Young souls i Karlskrona vill nå unga genom yoga och meditation. Hör mer i klippet. Foto: Frida Lindhe / SVT

Här kan ungdomar testa yoga och meditation: ”Vill få dem att må bättre”

Publicerad

Snart öppnar den nya föreningen Young souls sina dörrar i Karlskrona för ungdomar mellan 13 – 20 år som vill testa yoga och meditation.

‍– Vi vill skapa en plats utan krav och prestation, en alternativ fritidsgård, säger initiativtagaren och yogainstruktören Ida Almqvist.

Det är Ida Almqvist och Ina Lennartsson som står bakom föreningen. Båda jobbar till vardags med ungdomar, Ida som gymnasielärare och som yogainstruktör på sin studio i Karlskrona, och Ina som skolsköterska.

‍– Jag upplever att många ungdomar mår väldigt dåligt idag. Många känner sig ensamma, är stressade och har ångest, säger Ida Almqvist.

Fokus på att slappna av

Och för att försöka göra skillnad och få ungdomar att må bättre kom de på idén att starta en alternativ fritidsgård i Idas studio – en där fokuset ligger på att slappna av.

‍– Hit kan man komma för att göra yoga och meditera, men man kan också bara hänga här, säger Ida Almqvist.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.