Foto: Pressbilder Stena lineVisa alla (2)
Visa alla (2)

Här kommer det blåsa rejält – ändrade tider för färjorna

Ett befarat oväder väntas dra in över södra Östersjön under onsdagskvällen. Med anledning av vädret ställs färjorna mellan Karlskrona och Gdynia in och färjorna mellan Karlshamn och Klaipeda tidigareläggs.

Det är ett rejält lågtryck som väntas dra in över södra Sverige på onsdag med kraftiga vindar, framför allt ute till havs. Utanför Skånes kust finns det risk för stormbyar med vindar på minst 26 meter per sekund. Även utanför Blekinges kust väntas det blåsa rejält.

På onsdagseftermiddagen meddelade färjebolaget Stena Line att kvällens avgångar mellan Karlskrona och Gdynia ställs in.

– Vi försöker boka om till andra avgångar i första hand och se hur det funkar, annars får vi titta på andra lösningar, säger Jesper Waltersson, presschef Stena Line.

LÄS MER: Busväder väntas i veckan

Totalt berörs cirka 1 400 passagerare av de inställda avgångarna både från Karlskrona och Gdynia. Stena Line sätter in en extra morgontur på fredagen för att komma ikapp.

Även färjorna mellan Trelleborg och Rostock och Sassnitz ställs in.

Färjeavgångarna mellan Karlshamn och Klaipeda påverkas också av ovädret. I ett pressmeddelande meddelar färjebolaget DFDS att onsdagskvällens avgångar mellan Karlshamn och Klaipeda tidigareläggs med anledning av ”höstens första storm”.

Totalt berörs runt 350 passagerare och chaufförer.

DFDS Seaways tidigarelägger avgången från Karlshamn med ordinarie avgångstid 19.00 till 14.00.

Onsdagens avgång från Klaipeda med avgångstid 21.00 är ändrad till 17.00.

TV: Här drar regnovädret in

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer