Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Karlskronas idrottsföreningar möts i en egen version av programmet Mästarnas mästare. Första grenen var Jägarvila, i klippet ser du mer från tävlingen. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Här möts föreningarna i den lokala sportduellen

Uppdaterad
Publicerad

När idrottsläktarna är tomma i coronavirusets fotspår, bjöds Karlskronas idrottsföreningar in till en lokal kamp som kallas för Sportduellen. Under helgen möts atleterna i olika tävlingar för att slåss om den stora pokalen.

– Tanken är att både publiken som inte längre kan se någon idrott i stan, och också idrottarna som inte får tävla nånting, får något att sluta upp kring, säger Linda Eriksson som är duellens tävlingsledare.

Sitta i 90 grader

Det är HIF Karlskrona, FK Karlskrona, Sjöstaden DF, FBC Karlskrona och Karlskrona HK:s dam- och herrlag som möts i olika grenar. När ingen av klubbarna kan ha matcher i dessa coronatider, uppskattas det att det istället ordnas en lokal kamp.

– Om vi kan ge det här till de som är intresserade, så är det guld värt för fansen, menar Erik Borgenhäll som spelar handboll i HIF Karlskrona.

Först på morgonen fick deltagarna i de sex olika lagen veta vilka grenar de ska utsättas för. Första tävlingen anordnades längs med väggen på Brinova arena – jägarvilan.

– Det känns pirrigt. Sånt här gör man ju aldrig, i alla fall inte jag, säger Ronja Lundbergs som spelar innebandy i FBC Karlskrona.

Resultatet visas i webbsändning

Eftersom det inte får samlas publik kring tävlingarna på grund av smittorisk, har allting spelats in och kommer att sändas online för de som vill se programmet.

– Man får se det här den 15 maj på webben istället, säger Linda Eriksson.

Linda Eriksson är tävlingsledare i Sportduellen i Karlskrona. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Blekinge

Mer i ämnet