Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här visar Sjöräddningssällskapet hur de gör för att rädda en person ur vattnet. Den som är i plurret är SVT:s reporter Linda Krupke. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Här räddas SVT:s reporter ute till havs

Uppdaterad
Publicerad

Att en person behöver räddas ur vattnet är inte jättevanligt, men när olyckan är framme finns sjöräddarna redo till havs. Här visar de hur en räddning går till – på SVT:s reporter som trillat överbord.

Vad gör man om någon ramlar av båten och personen inte kan ta sig upp från vattnet? Då kommer Sjöräddningssällskapet till undsättning.

– Det är inte alltid personen har en färgglad flytväst på sig, då kan det vara svårt att se var personen flyter någonstans. Därför är det bra att försöka vifta med armarna och ropa högt, säger Hugo Aronzon, en av sjöräddarna i RS Hasslö, som täcker större delen av Blekinges skärgård.

SVT:s reporter testade att bli räddad

SVT Nyheter Blekinges reporter Linda Krupke hoppade i vattnet för att sjöräddarna skulle kunna visa hur de arbetar ute till havs.

– Jag var lite nervös men det gick ju bra. Trots att vattnet var varmt blev man snabbt kall efteråt, säger hon.

Se hur sjöräddningen gick till i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.