Rödeby AIF:s P10-lag har under lördagen samlat in närmare 300 julgranar runtom i Karlskrona kommun. Nu ser fotbollsspelarna fram emot att kanske kunna åka till Gothia Cup i framtiden. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Här samlar Rödeby AIF:s fotbollslag in årets julgranar: ”Blev mer än vi trodde”

Uppdaterad
Publicerad

Rödeby AIF har varit utan matcher och biljettintäkter. Då kom fotbollsmamman Cecilia Bovbjerg med ett initiativ för att få in pengar till föreningen. Under lördagen samlade de in närmare 300 julgranar runt om i Karlskrona kommun.

– Jag trodde det skulle vara typ 30 som ville, säger hon glatt.

Det är första gången som fotbollsföreningen Rödeby AIF samlar in övergivna julgranar och responsen blev större än vad Cecilia Bovbjerg någonsin hade vågat hoppas på, något som BLT uppmärksammat tidigare i veckan.

– Vi hade som mål att samla in 30 granar. Men under dagen här kommer vi att hämta 280 stycken så vi kommer att få hålla på hela dagen, säger hon.

Pengar till föreningen

Julgransinsamlingen kommer att ge ett tacksamt tillskott i P10-lagets kassa som är tänkt att gå till kommande cuper när de får spela fotboll som vanligt igen.  För varje insamlad gran får de in 50 kronor.

Sonen Linus Bovbjerg och hans lagkompis Lias Pöllänen tycker det har varit en tråkig tid utan sporten som annars tar upp mycket mer av hans tid.

–  Vi spelat träningsmatcher mot några äldre och några yngre ibland.

Rödeby AIF är en förening som alltid ställer upp, menar fotbollsmamman Cecilia Bovbjerg. Foto: SVT/Cajsa Bengtsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.