Jill och Flemming Lagerqvist från Hällevik slog till med att gifta sig under drop in-vigseln efter att ha varit ett par i 14 år. Foto: SVT

Här stafettgifter sig kärlekspar på alla hjärtans dag

Publicerad

I Sölvesborg firade många par alla hjärtans dag med att säga ja. För under eftermiddagen erbjöd kommunen drop in-vigsel för de som ville gifta sig.

Alla hjärtans dag firas i dag runtom i landet och i Sölvesborg kunde de som ville spontangifta sig göra det under en borgerlig drop in-vigsel som anordnades av kommunen.

Först ut var Jill Lagerqvist och Flemming Klasson från Hällevik. Efter att ha varit ett par i 14 år slog de till och gifte sig.

– Det känns jättebra men lite overkligt, säger Jill Lagerqvist.

Hennes nyblivna make var också nöjd med vigseln.

– Det var välorganiserat, snabbt och smidigt men kändes ändå högtidligt. Det passar oss, säger Flemming Klasson numer Lagerqvist.

Blev populärt

Drop in-vigseln hölls i Lister Härads Tingshus som har restaurerats och nyligen öppnats för allmänheten och förutom lokalen stod Sölvesborgs kommunen för vigselförrättare och brudbukett.

Åtta par vågade sig på att vigas under onsdagen.

– Vi trodde att det kanske bara skulle komma några stycken men det blev ju väldigt populärt, säger Charlotte Pettersson, kommunikatör Sölvesborgs kommun.

”Långt över förväntan”

Det är första gången som kommunen anordnar drop in-vigsel på alla hjärtans dag – men tidigare har par kunnat spontangifta sig på Sweden Rock festival.

– Det gick långt över förväntan, så det här kan vi göra flera gånger. Vi har även en vigselplats nere vid brofästet vid vattnet, som vi inte invigt ännu. Men just nu är det kanske lite för kallt. Det är roligare till våren, säger Charlotte Pettersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer