Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Spelarna i Mjällbys nya fotbollslag Allstars har nu fått lira sin första match – på Strandvallens A-plan. Det slutade i en vinst över Kristianstad. Foto: SVT/Jennifer Alm

Här tar Allstars över Strandvallen – seger i hemmapremiären

Uppdaterad
Publicerad

Mjällbys nya fotbollslag Allstars har äntligen fått ta över Strandvallen, när de under onsdagen spelade de sin första match någonsin. Hemmapremiären slutade i en seger över motståndarlaget från Kristianstad.

– Jag är jättenöjd med både mig själv och mina lagkamrater, säger Anton Sjögren.

En projektgrupp med representanter från bland annat Mjällby AIF, Sölvesborgs kommun samt Mjällby grundsärskola presenterade Mjällbys nya fotbollshjältar förra året.

Allstars är ett lag som inkluderar både tjejer och killar med funktionsvariationer från 15 år och uppåt, och är under projektet Utanför Rektangeln som arrangeras av MAIF.

Under onsdagen spelades Allstars sin första match någonsin och tog över Strandvallen – där de till slut vann över motståndarna från Kristianstad.

– Det var jättejämnt, det blev 10-9 till oss och jag gjorde ett mål. Det kändes kul att göra det inför publiken, säger William Bengtsson.

Hör mer från spelarna i de båda lagen och se klipp från matchen ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.