Mörrumseleverna Lily Möller, Alwin Johansson och Axel Ingves var med och tog det första spadtaget till bygget av den nya skolan – se här hur det såg ut. Foto: SVT/Towe Olsson

Här tar eleverna första spadtaget för nya skolan

Publicerad

Den nya skolan i Mörrum ska ha solceller på taket och ge plats åt 500 elever. Efter att ha rivit den gamla byggnaden togs i dag det första spadtaget för bygget av den nya skolan.

– Det är bra att det blir en ny skola, säger Lily Möller, elev årskurs 3.

Under sommaren har delar av Mörrums skola rivits och i dag startade bygget av den nya skolan som ska stå klar höstterminen 2022 och rymma drygt 500 elever i klasserna F-6.

– Vi kommer se en helt ny byggnad som är miljövänlig och hållbar med solceller på taket. En framtida skola helt enkelt, säger William Lavesson, projektledare.

I klippet ovan kan du se hur det såg ut när några elever från Mörrumsskolan tog det allra första spadtaget i bygget av den nya skolan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.