Foto: Johan Nilsson/TT

Hela Blekinge i samma polisområde

Uppdaterad
Publicerad

Rikspolischefen har nu fattat beslut om att ändra den geografiska indelningen av polisområdena i region Syd. Blekinge kommer från och med september 2018 ingå i ett polisområde med nordöstra Skåne, något SVT Nyheter Blekinge tidigare avslöjat.

Anledningen till att dagens kritiserade polisområdesindelning ändras är för att bygga en långsiktig och uthållig verksamhet i hela regionen. Att förändringen var på gång avslöjades av SVT Nyheter Blekinge redan i augusti förra året.

- Genom denna justering ser vi att vi kan stärka förutsättningarna för en bättre samverkan med våra samverkanspartners. Vi ser också att vi samtidigt kan bedriva en mer effektiv utredningsverksamhet och förbättra arbetsmiljön för våra medarbetare, säger Carina Persson, regionpolischef, på polisens hemsida.

Region Syd kommer efter justerad områdesindelning att bestå av följande fem polisområden:

Blekinge-Nordöstra Skåne, Kalmar-Kronoberg, Malmö, Nordvästra Skåne och Södra Skåne.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.