Torbjörn Lind, näringslivschef, Roger Fredriksson (M) kommunalråd, Mats Arnlund, delägare Hem och Micke Lövkvist, vd Hem1. Foto: SVT

Hustillverkare lägger fabrik i Ronneby

Hustillverkaren Hem1 ska bygga ett nytt kontor och en fabrik i Ronneby. Företaget har köpt en tomt vid E22.

Detta avslöjades på en presskonferens i Ronneby på onsdagsmorgonen. Hem1 levererar villor, grupphus, flerbostadshus och stommar.

Kommunalrådet Roger Fredriksson (M) var mycket nöjd över etableringen.

– Vi har en växande befolkning. Vi har gått från att vara en utflyttningskommun, till tillväxt och att blir en etableringskommun. Det här innebär ekonomisk tillskott till kommunen. Arbetslösheten sjunker succesivt. Jag tror vi har en ljus framtid, säger Roger Fredriksson (M) kommunalråd i Ronneby.

Företagets har 20 anställda i Karlskrona där företaget idag har sin verksamhet och flyttar med till Ronneby. Nu söker man också mer personal och vill expandera. Företaget kommer att behöva fler konstruktörer, projektledare och eventuellt arkitekter. Men hur hur många nyanställningar det rör sig om är oklart i dagsläget.

Företaget har köpt en tomt vid handelsområdet Viggen vid E22 och där ska en byggnad på 26 000 kvadratmeter uppföras som väntas stå klart om ett år.

Flytten innebär också att fler nya arbetstillfällen har skapats på Viggenområdet där även andra företag valt att etablera sig.

– Vi har i princip ingen mark som vi inte för någon diskussion kring med något företag i nuläget, säger Roger Fredriksson.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer