Foto: SVT

Dynapacanställd till förhör efter polisinsats

Publicerad

Civilpoliser tog sig vid lunchtid i går in i en byggnad på Dynapac i Karlskrona. En person fick följa med till polisstationen.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter tog sig först civila poliser in i en byggnad där en person som misstänks för brott befann sig. Senare utrymdes avdelningen där ett 50-tal personer jobbar.

– Det här är ett isolerat personalärende och ingenting som berör Dynapac som företag, säger Geert van Leemput, chef för Dynapac.

Han vill inte närmare gå in på vad misstankarna mot den anställde rör.

– Men jag har meddelat polisen att vi kommer att samarbeta fullt ut i den mån som det behövs. Det är som sagt ett privat ärende och inte på något sätt kopplat till företagets verksamhet, förklarar Geert van Leemput.

Kammaråklagare Marie Lindström är förundersökningsledare.

– Jag vill inte säga något för jag vill inte äventyra förundersökningen. Men jag kan säga så mycket som att ingen person är gripen eller frihetsberövad. I övrigt har jag inga kommentarer.

En brottsutredning

Under eftermiddagen igår skickade Dynapacs personalavdelning ut ett meddelande till företagets personal och berättade att företaget haft besök av polisen och att ledningen underlättat för polisen i en brottsutredning.

– Det var ett mycket knapphändigt meddelande, säger Roy Olsson, fackordförande.

– Jag var inte på plats när polisen var på företaget och efter att meddelandet till personalen gått ut har det varit dödstyst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer