Even Seerbe, 18, blev rädd och orolig efter bussresan under fredagseftermiddagen. – Jag kände mig otrygg, säger hon. Foto: Privat/SVT

Hemresan blev en skräckfärd: ”En kvinna låg i trappan på bussen”

Uppdaterad
Publicerad

Bussresan hem från skolan blev en skräckupplevelse för Even Seerbe 18, då busschauffören körde fel, höll på att krocka och sedan tvärnitade så att en kvinna som stigit på bussen ramlade två gånger. Nu ska bussbolaget utreda händelsen.

– Hon började gråta men busschauffören gjorde inget utan fortsatte köra, säger Even Seerbe.

Even Seerbe skulle ta bussen mot Rödeby hem från skolan, och redan i början av turen var det problem. Bussen stod stilla flera minuter efter att den skulle ha kört och senare körde chauffören fel och svängde mot Nättraby i stället.

– När han ska svänga runt kör han jättefort och håller på att krocka med en bil, säger Even Seerbe.

Kvinna ramlade

När busschauffören sedan stannade vid en hållplats för att släppa in nya passagerare började han köra, i hög hastighet, innan en kvinna som nyss hade klivit på hade hunnit sätta sig ner.

– När hon står i trappan börjar han köra, och sedan tvärbromsar. Hon ramlar men försöker hålla i sig. Då börjar han köra igen. De andra passagerarna säger till honom att hon ligger i trappan på bussen. Kvinnan började gråta, och en tjej gick fram och hjälpte henne. Busschauffören gjorde inget och fortsatte köra, säger Even Seerbe.

– Jag blev arg och rädd. En busschaufför ska inte göra så. Om det händer en olycka eller om man kör fel så måste man se till att alla är okej, eller be om ursäkt, säger hon.

”Vi tar allvarligt på det”

Händelsen är nu anmäld till bussbolaget.

– Vi känner till händelsen. Vi tog omedelbart chauffören ur tjänst och vi kommer hålla samtal efter helgen för att ta reda på vad som har hänt. Vi vill höra chaufförens version för att se om det finns någon förklaring, säger Simon Sandberg, marknadschef på Bergkvarabuss.

– Vi tar allvarligt på det om vi får sådan information, säger han.

Per Welander, trafikdirektör på Blekingetrafiken, känner till händelsen som utspelade sig under fredagseftermiddagen.

– Busschaufförernas bemötande mot passagerare är viktigt för oss. Har det gått till så som det är beskrivet, är det inte bra. Vi ska tala med bussbolaget för att få ta del av busschaufförens version och se hur vi ska gå vidare, säger Per Welander.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer