Hennes arbetsplats eldhärjades – anhölls för mordbrand

Publicerad

Hennes arbetsplats, en second hand-butik i Karlskrona, eldhärjades i mellandagarna. Thina Lilja upptäckte branden , slog larm – och anhölls misstänkt för mordbrand.

Nu berättar hon om branden – och om att tvingas tillbringa nyårshelgen i polisens arrest.

– Jag bröt ihop och grät mig till sömns varje kväll, säger hon.

Starta videon ovan för att möta Thina Lilja och se bilder från hennes eldhärjade arbetsplats.

Det var sent på kvällen den 29 december som det började brinna i en second hand-butik i Bergåsa i Karlskrona. Thina Lilja, som är administrativ chef på företaget, upptäckte eldsvådan tillsammans med en annan person.

Misstänktes för mordbrand

Efter att de ringt 112 och slagit larm blev de båda misstänkta för brott i en förundersökning om mordbrand och satt anhållna.

– Jag har inte återhämtat mig. Många säger till mig att det bara var två dagar, men det var obeskrivligt, säger Thina Lilja.

Resultatet av den tekniska undersökningen visade att brandorsaken var ett elfel och förundersökningen lades ner.

Mohamed Maher, familjevän, Thina Lilja, administrativ chef, Jessica Stellte, butiksansvarig, och Sameh Alnajjar, chef. Foto: SVT/Linda Krupke

Hur var det att bli felaktigt misstänkt för något som du visste att du inte hade gjort?

– Det var fruktansvärt. Jag har aldrig varit så förstörd i hela mitt liv. Jag bröt ihop och grät mig till sömns varje kväll, säger Thina Lilja.

Det var den 29 december som second hand-butiken eldhärjades. Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.