Foto: Cecilia Ahle/SVT

HIF Karlskronas målfest säkrade kvalsegern

Uppdaterad
Publicerad

Det var inget snack. HIF Karlskrona körde över Tyresö i den tredje kvalmatchen och säkrade platsen i Handbollsligan. Laget bjöd på en riktig målfest och slutresultatet blev hela 32-21

Karlskrona tog tidigt kommandot i matchen och fortsatte att dominera hela första halvlek. Laget bjöd på fenomenal handboll och målvakten Mario ”Super Mario” Cvitkovic storspelade och bjöd på flera fina räddningar.

– Jag är extremt glad över den här matchen, jag är nästan mållös över stödet. Jag spelade bra i dag, men jag har mitt försvar att tacka för mycket, säger Cvitkovic.

Se hela inslaget här!

Halvtidsresultatet blev smått osannolika 19-7 HIF och hemmapubliken hyllade spelarna med en stående ovation när de gick ut till pausvila.

I början av den andra halvleken ryckte Tyresö upp sig och minskade målskillnaden något. Men sedan fortsatte HIF att dominera och avståendet till hemmalaget var i princip aldrig mindre än 10 mål.

– Det var fantastiskt skönt det här. Vi vinner ganska komfortabelt över tre matcher, så det var skönt att bevisa att vi hör hemma i Handbollsligan, säger Karl-Johan Lång, tränare i HIF Karlskrona.

Vad gör att ni vann i dag?

– Vi har laddat hela veckan för en urladdning. I dag sätter vi alla lägen och det är ett fantastiskt målvakt- och försvarsspel. Tänk att vi bara släppte in fyra bollar på 25 minuter. Segern var klar redan där.

Även spelare Jakob Nygren var otroligt lättad.

– Det känns väldigt bra. Det var många kilo som föll från ens axlar nu. Vi har spelat bra och haft hyfsat kontroll, men i dag är det verkligen islossning. Nu får vi se hur vi ska fira, säger han.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.