Mathias Ekstrand har flera nya unga spelare att försöka bygga sitt lag kring. Foto: SVT

HIF Karlskronas nye tränare: ”Vi ska upp i högstaligan”

Publicerad

Mathias Ekstrand, 28, är HIF Karlskronas nya huvudtränare. Trots att handbollsklubben åkte ur den högsta ligan förra året är hans mål tydligt: HIF ska gå upp i Handbollsligan igen.

Han kommer senast från allsvenska konkurrenten Tyresö men har nu skrivit på ett treårskontrakt med HIF Karlskrona. 28-åringen har redan stora planer för att förbättra sin nya klubb.

– Vi måste se till att det kommer upp fler ungdomsspelare från de egna leden om vi ska kunna prestera på sikt.

Ung trupp

Efter klubbens sorti ur Handbollsligan förra året försvann många spelare och Mathias Ekstrand har nu flera nya unga spelare att försöka bygga sitt lag kring. Men under helgens träningsturnering så kommer han inte fokusera på resultaten – utan de individuella prestationerna.

– Många kommer lägga mycket fokus på hur det ser ut målmässigt men det struntar jag egentligen helt i.

Ska tillbaka

Huvudtränarens mål är inte att klubben ska spela kvar i Allsvenskan.

– Målsättningen är att gå upp i högstaligan. Är vi inte tillräckligt bra första säsongen så gör vi ett nytt försök säsong två.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.