Ett beslut om en ny matchtid i Allettan väcker reaktion. Foto: SVT/TT

Hockeybasens vrede: ”Det är orimligt när vi förlorar 150 000 kronor”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det beslutat. Söndagens inställda hemmamatch i Allettan södra, mellan Kallinge/Ronneby och Visby Roma, ska istället spelas en måndagseftermiddag klockan tre. Orimligt, säger KRIF hockey, som räknar med en ekonomisk smäll på 150 000 kronor.

Det var i söndags som matchen i Kallinge blev inställd eftersom gästande Visbys utrustning fastnade på Arlanda. Nu har Svenska Ishockeyförbundets tävlingsnämnd avslagit en överklagan från Kallinge/Ronneby IF om matchtiden.

Ser rött

Beslutet är nu därför att den ska spelas måndagen den 18 februari klockan 15. Det får KRIF hockey att se rött. 

Ronneby

– Det är väldigt olyckligt att vi blir straffade. Vi blir tvingade av förbundet att spela en viktig Allettan-match en vardag på dagtid. Det är helt orimligt och blir otroligt svårt för oss. Alla 50 volontärer som krävs för en match måste gå från sitt jobb vid lunch. Vi kommer tappa 700 personer i publiken, säger Mikael Johansson, som är sportchef på KRIF hockey. 

Han räknar med att intäktsbortfallet och kostnaderna för föreningen kommer att bli totalt 150 000 kronor.

Förbundet svarar

Från Svenska Ishockeyförbundet svarar Olof Östblom på hur tävlingsutskottet bestämde den nya matchtiden till en eftermiddag.

– Det finns två förlorare i det här, inget av lagen har rått för att matchen blev inställd och det var inget av dem som felade. Det skulle därför kännas konstigt om Visby Roma skulle stå för alla kostnader och stå för hela förlusten. För det blir en kostnad när man ska spela en ny match, säger Olof Östblom, och pekar på att eftermiddagstiden är vald för att Visby Roma ska hinna tillbaka till Gotland efter matchen och därigenom undvika kostnader för en övernattning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ronneby

Mer i ämnet