I morse upptäcktes hål i ett skyltfönster. Foto: SVT

Hål i skyltfönster – ”lät som pistolskott”

Uppdaterad
Publicerad

Klockan kvart i fyra i natt fick polisen larm om att flera personer hört höga smällar i centrala Karlskrona på Trossö.

En patrull åkte då till platsen men hittade inget.

På onsdagsmorgonen upptäckte Lennarths konditori två hål i sina fönster.

Flera hörde av sig

– De som ringde in beskrev det som att det lät som pistolskott. Men till exempel rutor som går sönder låter också väldigt högt, säger Calle Persson på polisens länskommunikationscentral.

Polisen ska nu undersöka detta närmare under dagen och har spärrat av hela Klaipedaplatsen i Karlskrona runt konditoriet som håller stängt idag.

– Det är rubricerat som skadegörelse nu i inledningsskedet. Men är det så att det är skotthål med skarpa vapen så kommer det förstås att ändras, säger Calle Persson.

Specialhund på plats

Det finns inga personskador rapporterade. Polisen startade genast en teknisk undersökning.

Efter tio på förmiddagen kom en av polisens specialhundar, en så kallad vapenhund, till platsen för att hjälpa till.

– Det är en specialtränad hund som kan leta efter hylsor och krutstänk eftersom hålen ser ut så att det kan vara orsakade av någon form av vapen, säger Richard Lundqvist på polisens ledningscentral.

Ett av vittnena som ringde polisen säger till SVT Nyheter Blekinge det var fyra smällar som hördes.

– Det lät precis som pistolskott och det kändes otäckt, säger vittnet.

Ägare förvånad

En nära vän till ägaren som SVT Nyheter Blekinge pratat med säger att ägaren själv är förvånad och lite chockad över det som hänt.

– Det finns inget hot eller något mot honom, han förstår inte alls det här. Men det får polisen reda ut nu. Han tycker det är jättetråkigt att få hålla stängt idag, men imorgon öppnar de som vanligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.