Arkivbild Foto: Erik Alfredsson/SVT

Högt trummande stör hockeysupporter – Krifs hejarklack anmäls

Uppdaterad
Publicerad

Hur högt får man heja på sitt lag?

Inte för högt, tycker en person i Blekinge, som anmält ishockeylaget Kallinge/Ronneby IF:s supportrar White Angels till Ronnebys kommunala miljökontor.

White Angels hejar på sitt Krif, som spelar i hockeyettan södra, med ramsor och en trumma. Och det är den där trumman anmälaren har retat upp sig på, rapporterar Sydöstran.

Önskar mätning

”Har tröttnat på ljudnivån från trumman på läktaren. Det skulle vara önskvärt att mäta ljudnivån. Har jobbat inom träindustrin, och vet att hög ljudnivå skadar hörseln. Det finns även barn och ungdomar i klacken”, skriver besökaren i sin anmälan till Ronneby kommuns miljö- och byggnadsförvaltning.

– Vi har använt samma trumma i tio år utan att någon har haft några invändningar, säger White Angels ordförande Mattias Johnsson till Sydöstran.

Ligger hos miljökontoret

Johnsson tror att ombyggnader i ishallen i Kallinge under året kan ha påverkat hur hejarklackens sånger och trummande låter för den övriga publiken. Ljudnivån i hallen riskerar att vara fortsatt hög, Krif har spelat bra under hösten och ligger trea i hockeyettan södra.

Frågan om ett eventuellt trumförbud ligger nu hos miljökontoret, som ska ta ställning till om ljudmätningar ska genomföras under en av Krifs hemmamatcher.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.