Foto: SVT/Stina Sandström

Höjd beredskap för ökad smittspridning i Karlskrona

Uppdaterad
Publicerad

Karlskrona kommun höjer nu beredskapen och vidtar ytterligare åtgärder för att minska smittspridningen av covid-19. Anställda i kommunen kommer nu inte att få åka på resor till regioner där lokala restriktioner införts.

Det ökade antalet konstaterade fall av covid-19 har lett till beslut om särskilda åtgärder i fem regioner: Stockholm, Västra Götaland, Skåne, Östergötland och Uppsala. Anställda i Karlskrona kommun får nu direktiv att avstå tjänsteresor till regioner där lokala allmänna råd införts.

Samtidigt vidtas åtgärder för att kommunen ska vara förberedd om lokala riktlinjer införs även i Blekinge.

– Vi har rutiner och beredskap för hur vi ska hantera en ökad smittspridning i Karlskrona. Nu intensifierar vi vår omvärldsbevakning och det förebyggande arbetet på tjänstemannanivå. Det är inte i detta läge fråga om att aktivera krisledningsnämnden, men vi är beredda att göra det om och när det behövs, säger kommunstyrelsens ordförande Sandra Bizzozero (S) i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.