Foto: TT

Höjd hyra för Karlskronahems hyresgäster

Uppdaterad
Publicerad

Karlskronahem höjer sin hyra från och med mars 2020. Med Hyresgästföreningen har man enats om en höjning på drygt två procent. Nytt för nästa år är även att bredband ingår i hyran.

Nu är förhandlingarna mellan Karlskronahem och Hyresgästföreningen avslutade och parterna har enats om en hyreshöjning på 2,12 procent från och med första mars 2020.

Hyreshöjningen grundar sig på en standardlägenhet på 75 kvadratmeter, då är en genomsnittlig höjning på 135 kronor i månaden.

– Vår ambition är att hålla nere hyran för hyresgästerna, men i kombination med ett bra underhåll, säger Dennis Larsson, ordförande i Hyresgästföreningens förhandlingsdelegation för allmännyttan, i pressmeddelandet.

Bredband ingår i hyran

Nytt är också att bredband ingår i hyran till kommunens bostadsbolag.

– Det ska vara enkelt och smidigt att vara hyresgäst hos oss samtidigt som vi vill bidra till jämlik digitalisering, skriver Karlskronahem i sitt pressmeddelande.

Foto: SVT

Vad är Karlskronahem?

Visa

Karlskronahem är ett bostadsbolag som äger och förvaltar cirka 3 700 hyresrätter i Karlskrona med omnejd. Bolaget ägs av Karlskrona kommun och i beståndet finns hyresrätter, nästan 400 studentbostäder, ett tiotal omsorgsboenden och ett mindre antal kommersiella lokaler.

Sammanlagt äger det kommunala bostadsbolaget cirka 35 procent av hyresrätterna i kommunen.

Källa: karlskronahem.se

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer